Przepyszny, nisko węglowodanowy mielony indyk z fasolką szparagową jest zdecydowanie łatwym do zrobienia i smacznym posiłkiem na rodzinny obiad.

SKŁADNIKI:
  • około 2 łyżki oliwy z oliwek.
  • pół kilograma indyka.
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku.
  • ½ szklanki cebuli - pokrojonej w kostkę.
  • ½ szklanki żółtej papryki - pokrojonej w kostkę.
  • 1 i ½ szklanki fasoli - posiekane.
  •  ¾ szklanki sos pomidorowy domowej roboty lub dowolny inny sos według preferencji.
  •  Sól i zmielony świeży pieprz czarny.
  •  Szczypta zmiażdżonej czerwonej papryki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
  • Dodaj zmielonego indyka i rozbij go, aż będzie w małych kawałkach.
  • Gdy indyk jest już prawie gotowy, dodaj cebulę i czosnek. Mieszaj od czasu do czasu i gotuj, aż cebula stanie się złotobrązowa.
  • Dodaj żółtą paprykę, zieloną fasolkę i domowy sos pomidorowy.
  • Przykryj patelnię i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
  • Dodaj sól, pieprz i pokruszoną czerwoną paprykę do smaku.
Podawaj na ciepło!


Ocena: 5/5

Popularne